Vinul maramureșan, vedetă în Banat, la Festivalul Vinului! VIDEO

1094

Festivalul Vinului a adus la Timișoara în acest weekend cei mai iscusiți producători de vin. Cei mai mulți dintre meșterii mustului și ai vinului au venit chiar din nordul țării. Producătorii maramureșeni au pus la dispoziția amatorilor de vin, cele mai alese rețete. Vinul roșu fiert a fost servit în cazane speciale și preparat cu scorțișoară, cuișoare, portocale sau mere. Timișorenii s-au declarat mulțumiți de vinul care clocotea în cazane. Doamnele și domnișoarele au preferat vinul roze, iar domnii pe cel roșu, fiert.

Pentru a fi în ton cu sărbătoarea, comercianții au apelat la personaje medievale, care să îndrume clienții, spre cea mai gustoasă mâncare și cel mai aromat vin. Bachus, zeul roman al vinului, împreună cu bacantele lui, au ajutat timișorenii să se decidă în privința vinului, de cea mai înaltă calitate.

Standurile au întâmpinat clienții cu mesaje precum: Vin cu gust și aromat, ca la noi n-ați mai gustat sau Vinuț fiert cu cuișoare, pune sângele în mișcare, și la domni și domnișoare.

Cei prezenți au fost întâmpinați cu preparate din carne de pui, porc, vită sau chiar berbecuț. Produsele la grătar au fost asezonate cu mămăliguță, cartofi și diferite feluri de murături. Lângă masa copioasă, timișorenilor nu le-a lipsit paharul cu vin, vedeta acestui weekend. Dacă unii au fost mulțumiți de locația festivalului, alții au spus că preferă vechea locație, unde se desfășura festivalul. Zona de lângă Stadionul ”Dan Păltinișanu” a fost mult mai dorită decât parcarea de la Iulius Mall.

Muzica din Banat, interpreții și formațiile renumite, au întreținut atmosfera festivalului. Astăzi au cântat: Ansamblul folcloric “Pusta Banatului”, solistă: Dolores Dongea, Ansamblul folcloric “Timișul”, soliști vocali: Petrică Moise, Nicu Novac, Cornel Brici, Maria Borțun Popescu, Camelia Miuțescu, Ancuța Fleșariu și Alexandra Mitroi & The Band.

Festivalul continuă și mâine, 30 octombrie, cu următorul program:

12.00 – 14.00 Sean Norvis & Geo Da Silva
17.00 – 18.00 Ansamblul folcloric “Doina Timișului”, soliști vocali: Maria Bădescu și Florin Boița
18.00 – 20.30 Ansamblul folcloric “Timișul”, soliști vocali: Nicoleta Voica, Stana Stepănescu, Doriana Talpeș, Dumitru Stoicănescu, Adrian Stanca, Tiberiu Ceia
20.30 – 21.00 Sean Norvis & Geo Da Silva

21.00 – 22.00 Vest Phoenix Cover


Participanţi: Crama Dealul Dorului, Cramele Pâncota, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa (filiala USAMV Bucureşti), Domeniile Vînju Mare, Cramele Miniş, Crama Cotnari, Crama Jidvei, Producător Agricol Tifeşti – Recolta Târzie.

Prezintă: Daniela Băcilă și Geo Da Silva.

 

LĂSAȚI UN MESAJ