Vine frigul! Temperaturi de minus 10 grade în termometre în perioada imediat următoare

109

Temperaturile au fost ridicate pentru această perioadă din an în ultimele zile, dar meteorologii au anunțat că valorile termice vor scădea destul de mult. Vor fi ninsori, iar mercurul din termometre va scădea chiar până la minus 10 grade Celsius.

Meterologii anunță că temperaturile vot scădea până la valoarea de minus 10 grade Celsius. Anticiclionul Azorelor se va uni cu Anticiclionul Est-european, iar acest lucru este asociat cu o ninsori, viscole, temperaturi scăzute în tot estul Europei. Valorile termice din țara noastră vor scădea destul de mult, dar vremea va rămâne destul de caldă pentru această perioadă din an.

Răcirea va fi resimțită cel mai mult în estul țării. În aceste zone maximele zilei de marți, 24 ianuarie, se vor situa între minus două grade Celsius și cinci grade Celsius. Săptămâna trecută au fost înregistrate temperaturi cu până la 18 grade mai mari. Nopțile vor fi și ele din ce în ce în mai reci. Vor fi înregistrate valori negative în aproape toată țara.

Meteorogii au transmis că în unele dimineți mercurul din termomentre va scădea sub cinci grade Celsius, iar în depresiunile intramontane din estul Tramsilvaniei și vestul Moldovei chiar până la minus 10 grade Celsius. În cea de-a doua parte a săptămânii vor fi ninsori. Vremea va fi destul de rece până la sfârșitul lunii ianuarie.

 

Cum va fi vremea în luna februarie

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Meteorologii au mai spus că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Este posibil să fie uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar mai scăzute în zonele montane. În ceea ce privește precipitațiile, ele vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

 

În cea de-a doua săptămână din luna februarie temperaturile medii vor fi în în cea mai mare parte apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sud-vestică a României, iar în restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în toată țara. Meteorlogii au mai adăugat că în ceea ce privește cantitățile de precipitații, ele vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, potrivit meteo-radaro.ro.

Sursa: https://evz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ