Vindeau cannabis, hașiș și ecstasy la Timișoara și Lugoj. Zeci de traficanți de droguri săltați de mascați

1567

Luni dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat 27 de percheziţii în Timișoara și Lugoj, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Potrivit procurorilor, începând cu luna octombrie 2017 și continuând până în februarie 2019, 34 de suspecți au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop procurarea şi comercializarea de droguri pe raza municipiilor Timișoara și Lugoj.

”Pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în activitatea de procurare şi comercializare a drogurilor, suspecții erau organizați pe trei niveluri:

– nivelul I – dealerii mari, care deţineau cantităţi ridicate de droguri, pe care le comercializau doar în cantităţi mari, în special suspecţilor de la nivelurile inferioare.

– nivelul II – dealerii de nivel mediu, cu rol preponderent de intermediari între suspecţii de pe nivelurile I şi III, care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii din primul eșalon şi pe care le comercializau ulterior suspecţilor de la nivelul inferior dar şi clienţilor proprii.

– nivelul III – dealerii stradali, care achiziţionau cantităţi de droguri de la suspecţii din eșaloanele superioare şi pe care le vindeau ulterior către propriile cercuri de consumatori” explic procurorii DIICOT.

Cu ocazia percehziţiilor domiciliare a fost ridicată cantitatea de peste o jumătate de kilogram cannabis, 200 de grame de hașiș, mai multe doze MDMA (ecstasy), 32 de comprimate susceptibile a conține substanțe psihoactive, 8 cântare, o cultură formată din 6 plante de cannabis, un pistol cu gaze, 6 cartușe, un cort pentru cultură indoor cannabis, 25.600 de lei, 990 de euro și 34 de telefoane mobile.

La sediul DIICOT-S.T.Timişoara au fost aduse, în vederea audierii, 33 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Arad, Caraș-Severin, Oradea, Poliției Municipiului Timișoara și Poliției Municipiului Lugoj, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, jandarmi din Timișoara, precum și un echipaj canin de la Direcția Regională Vamală Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ