Vin tabletele pentru elevii din Timiș

32

O parte din necesarul de tablete pentru învățământul on-line din Timiș va ajunge în curând în județ, anunță Inspectoratul Școlar Timiș. Aproape 3.000 de dispozitive sunt prinse în prima tranșă.

În total, spun reprezentanți IȘJ Timiș, ar fi nevoie de peste 7.000 de tablete, dar se face o reinventariere pentru că în ultima perioadă au fost donate multe astfel de dispozitive de ONG-uri sau firme private. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, o lege privind alocarea de fonduri externe nerambursabile pentru activităţile școlare în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2. Elevii vor beneficia de tablete și laptouri cu internet în valoare de 150 de milioane de euro, pentru a putea învăța de acasă.

Legea promulgată de președinte are ca obiect de reglementare alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării activităţilor didactice pentru anul şcolar 2020/2021, în contextul riscului de infecţie cu noul coronavirus, prin achiziţionarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete cu acces la internet, de dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online, de echipamente de protecţie medicală/dispozitive medicale, dezinfectanţi şi containere mobile sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ