Vijelia s-a mutat de la Reșița la Timișoara FOTO-VIDEO

1070

Ploaia torențială care s-a abătut în cursul după amiezii asupra Reșiței nu a ocolit nici Timișoara și județul Timiș. Ca și în urmă cu două zile, cerul s-a întunecat și a pornit vijelia peste zona Timișoarei.

Primii loviți de ploaia torențială, care s-a declanșat în urma ruperii de nori, au fost locuitorii de la Sânandrei, la marginea Timișoarei, care au crezut că a venit potopul peste ei. Ploaia a fost însoțită și de grindină.

Ploaia s-a abătut și asupra Timișoarei. Șoferii nu s-au încumetat să circule, din cauza vizibilității reduse și au tras pe dreapta, în mai multe zone ale orașului. Pasajele sunt din nou blocate, din cauza cantității mari de apă căzute.

Apa din canalizarea Timișoarei, preluată de stația de epurare, 19/8, ora 20. Pompele și-au făcut și își fac datoria.
În contextul atenționării hidrologice pentru fenomene imediate – Cod Portocaliu, prin care sunt anunțate averse de ploaie 30 – 35 l/m2, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari și intensificări ale vântului, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a fost activată Grupa Operativă, controlul operațiunilor fiind preluat de comanda inspectoratului.
De asemenea, pentru a putea face față multiplelor solicitări primite la dispeceratul inspectoratului, au fost chemați și pompieri din timpul liber pentru a suplimenta forțele aflate în teren.
În urma precipitațiilor abundente, au fost afectate în principal municipiul Timișoara și localitățile limitrofe, înregistrându-se atât inundații stradale, dar și la locuințe, curți și imobile ale unor instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ