Vijelia ce a lovit Timișoara pe neașteptate a luat tribut de vieți. Opt persoane au pierit, 49 de răniți

2124

Timișoara nu s-a mai confruntat de mult cu o vijelie asemenea intensitate. Cei ce stau la etajele mai înalte au putut să o compare cu cele ce se văd în zonele tropicale.
Cam tot orașul a fost afectat de vântul în rafale sacadate. Ploaie ce a urmat nu a fost de mare intensitate aducând cantități mici de apă.
Pagubele materiale sunt importante. Au fost afectate acoperișurile clădirilor cu șarpante cu structură de lemn și țigle.
În centru pe anumite porțiuni se circulă chiar pe un strat de țiglă spartă destul de întins și gros. De pe acoperișul bisericii greco-catolice din Piața 700 recent renovat au lecat la vale sute de țigle. Șoferii inconstienți nici nu se sincgiseau să reducă viteza. Săreau bucăți mari de ceramică în toate direcțiile. Peste drum clădirea veche dar cu acoperiș nou a fostului spital de dermato-venerice a pierdut multe bucăți de țigle dar mai rau au fost smulse la rând coamele ceramice de pe culmea clădirii. În ambele cazuri nu era vorba de vechimea materialelor ci de munca destul de fușerită a meșterilor de ocazie.
Spitalul militar se confruntă cu aceiași problemă. Au fost cei mai promții de a scoate personalul la curățenie și la a înlătura deșeurile din drum. Un reprezentat al spitalului este foarte supărat pe cei de la Direcția Cultură ce nu au permis o reparație ce ar fi fost mai temeinică, în opinia lor.
De fapt acoperișuri cu elemente lipsă sunt cam în tot centrul vechi. Coșmeliile din lemn ce țin loc de chioșcuri au fost de-a dreptul lăsate fără acoperiș de furia vântului.
Cam toată Piața Operei a fost afectată. Terasele au fost zgâlțite cam tare. Jardinierele și florile le puteai găsi unde nu te aștepți. Cești și farfurioare unele chiar întregi se puteau observa cam peste tot.
Dar toate acestea sunt pierderi recuperabile. Cel mai tragic este că au fost vieți pierdute fără rost. Acestea sunt adevăratele pierderi. Vieți ce nu mai vin înapoi. O parte din aceste nenorociri puteau fi evitate și prevăzute.
Până acum se știe de opt persoane ce și-au pierdut viața și aproape cincizeci de răniți. Numărul răniților ar putea fi mai mare pe măsură ce se vor mai prezenta victimele la spitale pentru îngrijiri.

LĂSAȚI UN MESAJ