Viitorul stadion al Timișoarei ar putea avea și o pistă de atletism

55

Preșetinele CJ Timiș, Alin Nica, a anunțat că noul stadion timișorean, pentru care va exista finanțare de la Compania Națională de Investiții, va avea… pistă de atletism. Șeful Consiliului Județean s-a întâlnit cu Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism cu care a discutat, printre altele, și despre includerea în proiect a unei astfel de idei.

Ideea vine după ce Nica s-a întâlnit, astăzi, cu președintele forului bucureștean cu care a purtat discuții în vederea organizării unui Campionat European de Atletism în 2028 sau 2030 – asta în condițiile în care Timișoara nu are un stadion modern și nici măcar unul cu o pistă omologabilă în acest sens.

“Aceste candidaturi se pregătesc cu opt-zece ani înainte şi de aceea trebuie începute demersurile încă de pe acum. În luna mai a acestui an aşteptăm finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion şi aprobarea finanţării în iulie în Guvern, iar în toamna acestui an sperăm să înceapă demolarea actualei arene sportive”, a transmis Alin Nica.

Ideea este departe de a fi agreată de fanii formațiilor de fotbal din urbe, care nu concep ca noua arenă – atunci când va fi ridicată – să aibă o pistă de atletism. „Cea mai mare prostie. Se vorbeşte de ani de zile despre un stadion cu tribunele aproape de teren. Suntem un oraş ce trăieşte pentru fotbal. Visul suporterilor lui Poli a fost stadion fără pistă. Eu zic să vă mai întâlniţi şi cu cei ce iubesc fotbalul, oameni din Timişoara, sunt membru fondator al superbei galerii CVUCS, nu ne spulberaţi visul. Să-şi facă stadion de atletism la Bucureşti. Au făcut patru stadioane noi acolo, niciunul cu pistă, ne bagă nouă pe gât aici. Clujul a făcut greşala de a face pistă pe noul stadion, au ridicat costurile enorm şi nu a fost nici o competiţie pe acea pistă. Nu mai plecaţi urechea oricărui vă calcă pragul. Discutaţi cu cei din Timişoara care au habar de sport şi infrastructură”, a transmis Marius Babuciu, unul dintre liderii de galerie ai Politehnicii, citat de adevarul.ro.

La Craiova, de pildă, au existat, în mare, aceleași discuții, dar ele s-au rezolvat odată cu ridicarea unei arene dedicate atletismului, chiar în vecinătatea noului „Ion Oblemenco”, care a fost inaugurată chiar anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ