Viitorul justiţiei timişorene, pe mâini bune. Studenţii de la Drept au câştigat un important premiu internaţional

278

Echipa Facultății de Drept din cadrul UVT a câștigat premiul pentru cel mai bun memoriu în finala internațională a Telders Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc de drept internațional public, competiție organizată de către Universitatea din Leiden.

În etapa finală a competiției desfășurată la Haga, Olanda, s-au calificat 26 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul UVT. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza rezultatelor obținute în cadrul rundelor naționale, echipa Facultății de Drept din Timișoara calificându-se în urma câștigării etapei naționale în fața universităților din București și Sibiu.

Competiția finală a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții Internaționale de Justiție, în care echipele participante au prezentat argumentele părților într-o speță vizând drepturile refugiaților și libertatea de navigație.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Sandra Baci, Alexandra Burdulea și Lazăr Silviu, toți studenți în anul II, a obținut premiul pentru cel mai bun memoriu pentru reclamant, a ocupat locul 5 în clasamentul reclamanților și locul 8 în clasamentul final general al competiției.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de asist. univ. dr. Sorina Doroga și Vlad Macovei, student în anul IV al Facultății de Drept, fost participant la numeroase concursuri internaționale studențești.

Acest rezultat se înscrie în seria succeselor din ultimii ani ale echipelor Facultății de Drept din Timișoara în competiții studențești internaționale în domeniul drepturilor omului, dreptului internațional public și dreptului Uniunii Europene, cel mai recent exemplu fiind calificarea în semifinalele Central and Eastern European Moot Court Competition, concurs desfășurat la Bratislava (Slovacia), în perioada 29 aprilie – 2 mai 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ