Viitori medici au pășit astăzi pentru prima dată în Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. Festivitatea a adus și un act artistic-VIDEO

1523

Festivitatea de deschidere a anului la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timişoara a avut loc luni, 19 septembrie, în Aula Magna a instituţiei.

Studenții din anul I, bobocii, au pășit cu emoții spre sala de festivitate. Candidații au venit împreună cu părinții și s-au declarat emoționați pentru perioada care va urma. Studenții au trecut de primul pas, de examenul admiterii, iar acum se gândesc să devină buni medici.

Prof. Dr. Marius Raica, rectorul universității a început festivitatea cu feclicitările adresate bobocilor din anul I. ”Studenții din anul I merită aplauzele noastre. Au trecut un examen de admitere. Poate mai greu sau mai ușor decât la alte universități, dar sunt aici și noi suntem mândri să-i avem pe cei mai buni dintre ei. Întregul corp didactic se străduiește, așa cum poate, în condițiile relativ dificile, în perioada actuală din România, de a crea acel ambient optim de susținere a procesului didactic. Noi suntem mândri de felul în care absolvenții noștri se descurcă în lumea largă. Suntem mândri că au performanțe profesionale. Ne străduim să avem o apropiere între generația noastră, a cadrelor didactice și cei care încep universitatea astăzi. Să nu uitați că universitatea poartă numele unui savant. Probabil cel mai mare savant al medicinei românești, Victor Babeș. Trebuie să onorăm atât universitatea, cât și prestigiul acestui nume”.

În Universitatea de Medicină și Farmacie s-au format, de-a lungul anilor, zeci de mii de specialiști. În peste 70 de ani s-au format medici, farmaciști și asistenți medicali. Specialiștii au acoperit întregul program dedicat studiului de sănătate, iar acum lucrează atât pe teritoriul țării, cât și în străinătate.

Studenții din anul I, și nu numai, trebuie să ia la cunoștință, în afară de programele obișnuite curiculare, cursurile, stagiile de practică și alte numeroase posibilități. Candidații pot participa și la activități extra-curriculare. În cadrul actvităților, studenții au prilejul de a cunoaște și de a învăța de la savanți, de la oameni de performanță din alte țări. Totodată, și profesorii timișoreni derulează astfel de activități și predau cursuri peste tot în țară. Astfel, învățământul universitar, cu predilecție cadrul medicinei, tinde spre globalizarea informației.

Echipa de medici profesioniști care va îndruma studenții este formată din următoarele cadre didactice: Decanul Facultății de Medicină Generală, Romulus Timarc Zoli, profesor de boli metabolice și diabet, la Medicină Dentară, doamna profesot Meda Negruțiu și la Farmacie doamna profesor Cristina Vehelean.

Deschiderea festivității a avut parte și de un act artistic, care a reamintit victoria Timișoarei, în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Două figuri emblematice ale Timișoarei, Ilie Stepan și Horia Crișovan au susținut atmosfera prin muzică și instrumente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.