18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

VIDEO | Spectaculoasa galerie subterană din munți, descoperită de un explorator sub rădăcinile unui copac

Un explorator din Timiș, împătimit al căutării de comori a descoperit o galerie subterană a cărei intrări era ascunsă sub rădăcinile groase ale unui copac bătrân. Deși pare să fie rupt din filmele de groază, peisajul este din munții Poiana Ruscă.

În videoclipul postat pe rețelele sociale ale aventurierului, acesta se strecoară în locul mascat de crengile copacului, se târăște într-un loc deosebit de strâmt și ajunge într-o galerie subterană artificială, care, cel mai probabil, după cum spune bărbatul, a fost săpată pentru exploatarea de minereuri.

„Se poate vedea clar că a fost săpată de om, este artificială. Se vede că nu este o grotă săpată de apă. Aici sigur au fost exploatații”, spune bărbatul.

Acesta este pasionat de hiking, dar și de căutarea metalelor în pădure. Pe parcursul expedițiilor sale, bărbatul, al cărui blog este intitulat Detecție și Aventură descoperă diverse obiecte din metal sau peșteri ascunse în munți.

În vremea dacilor și a romanilor în munții Poiana Ruscă se exploatau minereuri de fier și de marmură. În anii 1800, odată cu industrializarea au fost deschise noi expoatații miniere, care au deservit ca locuri de muncă pentru mulți dintre țăranii din aceste zone. Aproape 100 de ani mai târziu, multe dintre acestea au fost închise, scrie Adevărul.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :