(VIDEO) Misiune cu risc de explozie a pirotehniştilor din Arad

128

Misiune riscantă pentru echipa pirotehniştilor din Arad. Aceștia au distrus un proiectil găsit pe un câmp din localitatea Târnova. Muniția era avariată și putea exploda oricând, de aceea nici nu a putut fi mutată.

„Misiunea părea de rutină, dar când a ajuns la fața locului, echipa pirotehnică și-a dat seama că lucrurile sunt mult mai complicate. Proiectilul exploziv perforant cal.100 mm, avea focosul deșurubat și deteriorat, prezentând risc pentru ridicare și transport. A fost luată decizia distrugerii la fața locului, iar cu sprijinul colegilor de la poliție a fost asigurată paza muniției peste noapte. În această diminneață, echipa pirotehnică formată din cpt. Avramescu Adelin – Flavius, plt.maj Florin Opritescu, plt.maj Dincă Valentin cu sprijinul unui echipaj al Detaşamentului de Pompieri Ineu au început executarea misiunii”, anunţă ISU Arad.

Proiectilul s-a aflat la o distanță destul de mare de localitate și nu a fost nevoie de evacuarea populației. Pentru detonare au fost folosite 1,8 kg trotil. După aproximativ trei ore, echipa pirotehnică a reușit distrugerea proiectilului.

LĂSAȚI UN MESAJ