VIDEO Inspectoratele au trimis școlilor un video cu instrucțiuni de asamblare a testelor în pungi individuale / Ministrul Cîmpeanu anunță zile de concediu la schimb, pentru profesorii care participă la operațiunile de asamblare în zilele lor libere

178

Inspectoratele școlare județene au trimis școlilor un video cu instrucțiuni de asamblare a kiturilor de testare pe bază de salivă în pungi individuale. Clipul respectiv arată cum o persoană ia câte o componentă din câte o pungă și o pune într-o pungă sterilă. Persoana poartă mănuși chirurgicale. Ministrul Educației anunță zile libere pentru cadrele didactice care au făcut aceste efort în perioada aceasta.

Clipul cu o durată de circa două minute a fost distribuit de inspectoratele școlare județene către directorii de școli. În fiecare pungă sunt puse câte două teste, pentru zilele de luni și joi, teste care vor fi date elevilor.

Inspectoratele au trimis școlilor și prospectul testelor, cu certificatul de conformitate și instrucțiunile de folosire.

Prospectul specifică următorul lucru: “Această trusă este destinată utilizării de către personalul calificat și instruit al laboratorului clinic, instruit cu specialitate și în tehnicile procedurilor de diagnostic in vitro”.
Continuarea: AICI

LĂSAȚI UN MESAJ