CJ Timiş dă peste 1,8 milioane lei de la buget pentru a nu pierde un proiect european VIDEO

114

Un proiect cu finanțare europeană stă sub semnul întrebării. Consiliul Județean Timiş riscă să rateze proiectul care nu a fost finalizat la timp.

Mai exact, vorbim despre reabilitatea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Periam. Acesta a fost implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.

În iunie 2013, o firmă din Deva a semnat contractul de execuție, însă constructorul a realizat că sunt ceva probleme cu proiectul. În iulie 2015 a fost semnat cu aceeași firmă un contract de lucrări suplimentare, conform proiectului revizuit. Pentru a nu pierde toți banii, CJ Timiş trebuie să plătească din bugetul propriu peste 1,8 milioane de lei, pentru ca lucrarea să fie finalizată până în iunie 2016.

“Proiectul nu a fost executat la termen de constructor. Urmează penalități și majorări, tot ce presupune contractul. Până acum au fost decontate sume importante din bani europeni. Dacă nu am continua proiectul sau nu l-am finaliza până în iunie 2016, am fi obligați să plătim noi suma integrală. Practic, noi trebuie să completăm diferența de la 1,5 milioane de lei, bani decontați până acum, la 3,3 milioane de lei, valoarea integrală a contractului. Firma din Deva va plăti sigur penalități, nu s-au făcut calculele încă. Proiectul este prea important, ca să nu fie dus până la capăt”, explică Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a lucrării este de 3,3 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ