Victor Ponta pariază pe candidații Marius Craina și Adrian Pau în Timișoara și în Timiș VIDEO

73

Fostul premier PSD-ist din guvernările trecute este, după cum se știe, liderul unui partid tânăr, care face opoziție la coloșii PSD și PNL.

Pentru a impulsiona activitatea din campania electorală actuală, Victor Ponta a făcut o vizită la filiala județeană Timiș a Pro România. Deși toți membrii de partid sunt optimiști, Ponta recunoaște că va fi foarte greu. Este o bătălie ce are o miză mare. Dacă până acum nu au avut nici un primar ales la nivelul țării, orice loc câștigat de consilier local sau de primar este un plus pentru partid. De fapt acum se construiește fundația partidului.

„E o construcție pe termen lung. Mă aștept ca în Timiș și peste tot să turnăm fundația. Să avem câțiva primari buni, consilieri locali, județeni. Este evident pentru mine, candidații noștri, dumneavoastră, că în acest moment mintea oamenilor este la cu totul altceva decât alegeri. Pe bună dreptate, absolut toată lumea se gândește la ce se întâmplă cu sănătatea. Dacă aș fi fost acum prim ministru sau primar cred că asta m-ar fi preocupat cel mai mult”, a spus Victor Ponta la Timișoara.

Dacă nu ar fi fost acea alianță pe sub masă dintre liberali și social-democrați, care a ruinat baza democrației prin menținerea legii ce prevede un singur tur pentru alegerile de primari poate că treaba stătea cu totul altfel.

Dar în cele mai multe cazuri își vor păstra locurile tot cei ce ce se află acum pe posturi. Analizând situația în mod amar-glumeț, Ponta a concluzionat că liberalii de azi sunt pe jumătate pedeliști și pe jumătate pesediști. A fost un blat pe față pentru conservarea actualelor posturi, în opinia liderului Pro România. Dar principalul motiv al vizitei în Timiș și Timișoara (spre deosebire de majoritatea politicienilor din capitală, Ponta chiar știut diferența dintre cei doi termeni) a fost, în mod explicit, acela de a sprijini candidaturile lui Marius Craina la Primăria Timișoara și a lui Adrian Pau, care va concura pentru șefia Consiliului Județean.

„Am crezut de la început, încă de când am discutat cu domnul Marius Craina, că nu puteam avea un candidat mai bun. Cred că Timișoara are potențialul extraordinar pe care în parte și l-a arătat. În oraș, partea de administrare a fost lăsată în umbră de jocuri și interese politice. Cred că Marius Craina poate să obțină un vot „pentru”. La Timișoara cred că votul pentru Marius Craina poate fi un vot pentru o persoană, un proiect. Adrian Pau a venit alături de mine încă de la început în proiectul Pro România”, a explicat situația Victor Ponta.

Ca un versat politician, care nu poate fi prins ușor cu afirmații greu de verificat, Ponta a evitat să înainteze cifre sau procente probabile despre prestația partidului la scrutin. A declarat că este încrezător în șansele Pro România în Timiș, dar nu s-a hazardat în estimări procentuale.