Victor Neumann, du-te acasă!

4782

A venit vremea să îți iei catrafusele și să pleci de la Muzeul de Artă, Victor Neumann! Pe ușa din dos, rușinos și la limita penalului! Exact la fel cum ai plecat de la Institutul Intercultural Timișoara în 1996, unde ai procedat așa cum procedezi de când te-ai instalat ca un grof în Palatul Baroc. Îți reamintesc, de la Institutul Intercultural ai fugit ca un borfaș după ce ai încuiat biroul și ai lăsat o datorie de peste 3.000 de dolari, sumă imensă atunci ce reprezenta convorbirile tale telefonice cu lumea largă. Ai scăpat de proces doar fiindcă membrii board-ului Institutului Intercultural nu voiau să facă de râs Timișoara în fața Consiliului Europei.

În 2012, când a venit nenorocirea aia de USL la putere, ai simțit că e rost de o răzbunare simbolică pe o altă concediere de pomină: ai visat mereu să te întorci director la Muzeul Banatului, de unde regretatul Florin Medeleț te-a dat afară în 1980, dar, fiindcă nu se putea, ai vrut să fii director la Muzeul de Artă. Ai primit tot concursul de la USL și, ca dovadă, nu s-a putut nimeni înscrie la concursul de manager al Muzeului de Artă dacă nu ar fi fost absolvent de istorie și conducător de doctorat.

Din clipa în care însă te-ai cocoțat acolo, a început dezastrul: au început să plece specialiștii și personalul tehnic-administrativ (în jur de 60 de persoane s-au perindat în 4 ani!!!), ai început să îți aduci doctoranzi în istorie pe post de specialiști în artă, ai angajat persoane pe un post și le-ai folosit pe post de șoferi personali (Valeriu Musteață), ai folosit secretarele pentru a-ți traduce sute de pagini, te-ai certat cu mai toți din consiliul științific, inclusiv cu cel căruia i-ai angajat prea modest țiitoarea, ai dat afară abuziv persoane, ai pierdut un proces cu o angajată care s-a internat din cauza terorismului psihic la care a fost supusă (apropo, ai plătit tu și jurista Alina Ion sau din bugetul muzeului drepturile bănești drei Stângă Aurica?), le-ai organizat expoziții opulente celor care m-au dat afară, ai organizat manifestări de istorie conceptuală în loc să faci activități specifice muzeului, ai pierdut lucrări valoroase din expoziția de artă contemporană retrase de personalități pe care le-ai jignit, expoziția permanentă de artă contemporană figurează ca deschisă în acte deși e închisă de mult, ai renunțat la curatori de prestigiu (Prof. Ileana Pintilie), ai închis o galerie pentru a-ți vinde cărțile acolo, ți-ai pus în birou covoare și mobilă de patrimoniu, ai făcut petreceri cu mâncare și dans într-o expoziție din Sala Barocă, ai refuzat colaborări de prestigiu ale muzeului în lume (inimaginabil, să nu împrumuți o lucrare a Grupului Sigma!), ai întocmit comisii de concurs pentru muzeografi cu profesoare universitare de engleză și latină, ai încălcat contractul cu Muzeul Național de Artă al României și vei pierde lucrări ale lui Corneliu Baba, ai procese cu persoane cărora abuziv nu le-ai permis să predea gestiunea, ai un depozit închis de cel puțin șase luni în condițiile în care microclimatul trebuie verificat acolo în fiece zi. Oare ce tâmpenii mai trebuie să faci pentru ca protectorii tăi, Emil Cristescu și Răzvan Theodorescu, să nu te țină în brațe?

Chiar nu îți este rușine de ce a spus Hollender despre tupeul tău de a te cocoța și în board-ul Capitalei Culturale 2021 al cărei director este soția ta? Chiar ești orfan de rușine?

 

3 COMENTARII

 1. va ruinati dreptatea cu astfel de argumente. gestionara nu a fost impiedicata abuziv sa isi predea gestiunea. aceasta s-a comportat abuziv si ostil cu toti angajatii muzeului de-a lungul anilor, iar in acea gestiune s-au gasit lucrari de arta in stare de degradare inadmisibil de avansata pentru un expert conservator, asa cum se pretinde tipa.
  si e primul inventar pe care il va face muzeul cu adevarat corect, numai sa apara solutia definitiva din instanta.
  nu ati facut un inventar profesionist cat timp ati fost directorul acestui muzeu, despre ce vorbiti?

  iar cu asta ce vreti sa spuneti, …domnule:”…cu cel căruia i-ai angajat prea modest țiitoarea”?
  si ce ati facut dvs pentru salariile specialistilor, daca tot va prezentati altfel in relatia cu personalul muzeului?

 2. Groaznic !!!
  Credeți cumva că la Sibiu e mai bine.?!
  Bicentenar ,care bicentenar și cu cine l-au sărbătorit. În niciun caz cu cei care aU FĂCUT MUZEOGRAFIE ZECI DE ANI !?
  Olimpia

 3. Ce trebuia să facă Tolcea cu salariile angajaţilor? Să le mărească din drepturile de autor? Păi alea-s kaka-maka! Lasă că le măreşte Olguţa Vasilescu, la cei care au doctoratul, că de la 1 martie le creşte doctorilor salariul de trei ori. Ţară, ţară, vrem borfaşi!

LĂSAȚI UN MESAJ