Viceprimar Timișoara: ”Suntem într-o singură luptă, una de durată”

59

Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a transmis un mesaj ttranșant în contextual pandimeniei cu coronavirus. Edilul spune că lupta va fi una de durată, dar oamenii trebuie să stea calmi și să respecte măsurile impuse de autorități.

”De acum suntem într-o singură luptă, una de durată. Fiecare cu instrumentele pe care le are la dispoziție. Lupta ta poate fi aceea că #staiacasa. Sau poate lupta ta este că mergi la muncă și ții în viață motoarele economiei. Lupta medicilor și a personalului medical, cea mai grea, este spre a ne ține în viață și a ne trata.

Nici o luptă nu se poate câștiga fără resurse. Ieri, în ședință online a Consiliului Local, am mai alocat, suplimentar, 16 milioane de lei pentru Spitalul Victor Babeș, în special, linia 0 a luptei, dar și pentru Spitalul Municipal din Timișoara, cei ce vor intra în război, aproape sigur, săptămâna viitoare”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu.

De asemenea, alte 13 milioane merg pe suplimentarea echipamentelor de menținere a vieții și terapie intensivă – paturi ATI, unitate mobilă de terapie intensivă, ventilatoare invazive la Spitalul ”Victor Babeș” Timioșoara.

Câte 1,5 milioane merg către cele două spitale pentru echipamente de protecție, testare și materiale care să permită tratamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ