Vicepremierul României: promisiuni de Sală polivalentă și mesaj pentru Robu – ”Dacă se declară susținător al sportului are ocazia s-o demonstreze” VIDEO

258

Stadionul Dan Păltinișanu va fi refăcut, iar Sala polivalentă va deveni realitate. Acestea sunt promisiunile făcute de vicepremierul României, la Timișoara. Fiind și ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu susține că aceste două obiective vor fi îndeplinite, deși puțini timișoreni mai speră la ele. Oricum, șansele ca ele să existe în anul 2021 sunt minime.

Potrivit viceprim-ministrului Suciu, marea arenă nu poate fi încă demolată pentru că o bucățică din teren aparține Primăriei Timișoara care nu a emis încă actul de transfer către CJ Timiș.

”Ministerul pe care îl conduc, Guvernul, eu, ne dorim să refacem stadionul. Avem nevoie de un lucru simplu: ca munnicipalitatea să dea acea hotărâre de Consiliu Local vis-a-vis de cei 5.000 mp de sub o tribună (n.r. transfer către CJT). Apoi, Consiliul Județean Timiș face primul pas: trebuie să demoleze stadionul, să emită hotărârea prin care dă terenul Companiei Naționale de Investiții și noi vom face stadionul”, a declarat Suciu la Timișoara.

Vicepremierul a vorbit și despre Sala polivalentă care a creat atâtea certuri între Primăria Timișoara și CJ Timiș. Acesta i-a transmis un mesaj și o invitație lui Nicolae Robu.

”Dacă cineva se declară public un mare susțintător al sportului are ocazia să o demonstreze cât de repede se poate și mă refer la domnul primar”, a spus Daniel Suciu.

Acesta i-a invitat pe primarul Timișoarei și pe președintele Consiliului Județean Timiș la București la o discuție pragmatică pentru a rezolva conflictul. El a explicat că terenul propus de Robu pentru acest obiectiv, o arenă de lângă Dan Păltinișanu, nu e în regulă pentru că, din punct de vedere juridic, nu există. Iar în privința suprafeței din Giroc, dorită de CJT, lucrurile s-au blocat după ce proiectul nu a trecut de plenul aleșilor județeni.

”Trece ziua de duminică și săptămâna viitoare îi aștept la București și stabilim totul cu toți specialiștii din CNI, minister, primăria și CJT și luăm o decizie. Asta dacă cineva își dorește să fie pragmatic și nu politic. De aceea îi aștept după ziua de duminică”, a mai spus vicepremierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ