Viața și moartea unor spectatori – cel mai mare succes de public, la Teatrului Maghiar Timișoara

65

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara readuce pe scenă spectacolul de autor scris și regizat de Radu Afrim, „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori”, spectacolul preferat al publicului în stagiunea 2015/2016.

„Detalii naive…” se va juca sâmbâtă, 17 februarie 2018, de la 19:00, în Sala Mare, cu traducere în limba română. Spectatorii imaginari vor fi pe scenă, față în față cu spectatorii reali care au avantajul de a se putea ascunde în întuneric. Vom afla de ce venim la teatru și câte povești de viață interesante se regăsesc în sală în fiecare seară, material inepuizabil pentru scenariști și regizori. Un Mickey Mouse care dansează pe manele, două actrițe care se bat pe rolul Frida Kahlo, conflictele de orgolii dintre artiști, un bărbat care speră că prietena lui va râde la spectacolul la care a invitat-o, povestea unei rochii elegante, o spectatoare fidelă care devine vedeta spectacolului, plasatoarele care se străduiesc să-i potolească pe fanii unei formații rock, snobii care merg la teatru doar ca să se afișeze pe rețele de socializare – totul ține de familia lărgită a unui teatru.

Premiera a avut loc în 12 februarie 2016, distribuția incluzând majoritatea actorilor trupei și câțiva angajați din aparatul tehnic al teatrului. Printr-o serie de scene scurte, Radu Afrim arată mai multe tipologii de spectatori și artiști, cu slăbiciunile, ambițiile, tristețile, așteptările, curiozitățiile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ