Vezi bilanțul polițiștilor de frontieră din ultima săptămână. Au curs amenzile

84

Peste o sută de fapte ilegale constatate la frontieră şi amenzi de 29.500 lei. Acesta este bilanțul din ultima săptămână.

Astfel, în perioada 8-15 decembrie, în zonele de competenţă – punctele de trecere a frontierei şi „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au constatat 115 fapte ilegale (48 infracţiuni şi 67 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Timișoara, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei a fost de peste 158.000 de  persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară, şi de peste 56.600  mijloace de transport.

În această perioadă se efectuează verificări sistematice asupra cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. “Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”, precizează Poliția de Frontieră Timișoara.

Oamenii legii atenționează că odată cu sărbătorile de iarnă, în punctele de frontieră se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ