Veşti proaste pentru timişorenii care vor să-şi cumpere locuinţă prin programul „Prima casă”

2239

Timişorenii care se gândesc să-şi achiziţioneze o locuinţă prin programul „Prima Casă” trebuie să ştie că, deşi se va păstra avansul de 5%, au apărut condiţii noi care fac ca obţinerea locuinţei să fie din ce în ce mai dificilă.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat vechimea locuinţelor va fi un element important în acordarea creditelor. Băncile ar putea să majoreze dobânzile în cazul locuinţelor vechi.

„În ceea ce priveşte vechimea locuinţelor, am considerat că limita de 5 ani va stimula construcţia de locuinţe noi. Însă putem discuta despre această limită. Avem nevoie de mai multe locuinţe şi o simplă tranzacţionare a celor existente nu va rezolva problema. Este posibil ca băncile să practice dobânzi mai mari în cazul creditelor prin Prima Casă pentru locuinţele mai vechi”, a declarat ministrul Finanţelor.

Aşa cum se ştie însă, acestea sunt mult mai scumpe decât locuinţele din blocurile vechi, iar mulţi dintre doritori ar putea fi puşi în situaţia de a nu se putea încadra, din punct de vedere al veniturilor, pentru achiziţionarea unui apartament nou.

În total, de la lansarea acestui program şi până în prezent, au beneficiat de credite circa 185.000 de persoane, valoarea totală a finanţărilor fiind de aproximativ 7,1 miliarde de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ