VEȘTI PROASTE pentru bănățeni și pentru milioane de români! Fiscul declanșează haosul…

8171

Peste trei milioane de români, printre care zeci de mii de bănățeni, care au depozite la bănci vor fi nevoiţi, de la începutul anului viitor, să stea la cozi interminabile la Fisc. Asta, ca să completeze Declaraţia 200 şi în final să dea statului CASS-ul, un leu sau doi, aferent câştigului din dobânzile bancare, potivit nasul.tv.

Ca şi cum nu era suficientă birocraţie deja existentă în România, aceste contribuţii la sănătate nu se opresc la sursă, cum se face cu impozitul pe venit. Contribuabilii trebuie să mergă la administraţiile fiscale pentru a completa hârtii şi pentru a achita acolo aceşti bani.

De anul viitor, când cineva îşi va încasa dobânda aferentă unui depozit, banca îi va opri impozitul pe venit de 16%, nu însă şi cota de CASS de 5,5%. Pentru a da aceşti bani omul trebuie să meargă la Fisc, să completeze Declaraţia 200 şi abia apoi va putea plăti cei 5,5% din câştig, cât este cota de CASS. La fel se pune problema şi pentru veniturile obţinute din investiţii, chirii, drepturi de autor sau din alte activităţi independente.

LĂSAȚI UN MESAJ