Vești proaste pentru angajații unui spital județean din vest: nu sunt resurse pentru acordarea voucherelor de vacanță

555

Spitalul Județean de Urgență nu are resurse financiare pentru a susține acordarea voucherelor de vacanță angajaților. Declarația aparține managerului unității sanitare, care spune că decizia acordării depinde de conducerea Consiliului Județean. Președintele instituției, Mircea Bobora, spune că urmează o analiză asupra bugetului, iar apoi se va lua o decizie.

 Conform OUG 46/2017, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum şi operatorii economici la care statul  și unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Spitalul Județean din Deva este într-una din aceste situații, dar din cauza problemelor financiare care macină unitatea sanitară, este posibil ca angajații să nu primească voucherele de vacanță.

„O să aibă loc o negociere între sindicat și Consiliul Județean. Spitalul nu are resursele financiare care să susțină acordarea voucherelor de vacanță. Sindicatul a trimis o notificare în vederea negocierii și către Consiliul Județean. Suntem încă în procedură de negociere și pe stabilirea sporurilor minime sau maxime pe condiții de muncă. Probabil că marți vom avea o nouă rundă de negocieri cu sindicatul pe această temă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Adina Pera-Ștefănie.

Citeste continuarea pe glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ