Vești proaste la reunire: salarii micșorate pentru handbaliștii SCM-ului

121

Studenții au început munca pentru noul sezon cu o știre deloc fericită – salariile le vor fi micșorate cu 20% ca urmare a unui plan de decizii luat de SCM Timișoara pentru diminuare bugetului.

Handbaliștii timișoreni au încheiat vacanța de vară și au susținut joi primul antrenament. Nu au avut parte de vești foarte bune la prima ședință de pregătire. Se vor alege cu o micșorare salarială de 20% în condițiile în care au și restanțe salariale pe ultimele două luni! Măsura a fost anunțată de șeful secției, Dan Dumitru, ca făcând parte dintr-un plan de reducere a cheltuielilor conform bugetului clubului. Măsura vine la scurt timp după ce echipele de baschet feminin și handbal feminin au fost dizolvate…

”Le-am propus micșorarea salariilor cu 20% la toți pentru a ne încadra în buget. În mare parte cu toții și-au dat acordul și urmează să semnăm actele. Asta este situația și am avut de ales între a ne despărți de 3-4 jucători sau de a reduce la toată lumea pentru a ne încadra în noul buget salarial. În proporție de 90% putem spune că vom aduce din privat 150.000 de euro cu care vom acoperi această reducere salarială”, a anunțat Dan Dumitru.

Poli promite însă să se bată în continuare pentru podium cu mai bogatele rivale din capitală – Steaua, CSM și Dinamo – Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda. Iar obiectivul trasat rămâne unul de calificare în Europa: podium în campionat sau câștigarea Cupei României.

Primul antrenament a fost unul la care au participat toți jucătorii din lotul lui Pero Milosevic. Căpitanul Cristian Fenici a primit o zi în plus de vacanță, iar nou-venitul Cristian Tcaciuc participă la Campionatul Mondial Universitar. Celelalte nume noi ale lui Poli sunt: românii Marius Sadoveac (33 ani), Ludovic Varo (36 ani), sârbii Miroslav Kocic (37 ani), Milos Dragas (28 ani) și croatul Antonio Pribanic (30 ani).

”Suntem toți în aceeași barcă și vom munci să o ducem cât mai departe. Au venit Miroslav Kocic, Pribanic, Sadoveac e important pentru noi, Varo are experiență, Trif e al casei, un junior. Cred că avem o echipă ceva mai bună. Dragas, care face ambele faze, avem experiență mare în poartă, unde e și Tcaciuc. Ne batem cu echipe care au bugete duble ca și noi, dar am demonstrat în ultimii ani că putem cu o organizare bună și cu muncă să obținem rezultatele dorite”, a explicat tehnicianul Pero Milosevic.

Poli începe campionatul în 5 septembrie, iar în presezon și-a stabilit 9 jocuri de verificare: o dublă cu Reșița, trei jocuri la turneul din Baia Mare, amicale cu Metaloplastika Sabac și Dinamo Pancevo și două meciuri la turneul Cupa Poli din 24-25 august.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ