Vești pentru salariați! Ce se întâmplă cu tichetele de masă, de luna viitoare

355

Potrivit unui proiect de act normativ pus recent în dezbatere de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS), valoarea tichetelor de masă va rămâne neschimbată față de cuantumul din primul semestru al anului.

Proiectul de ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2018, document ce a fost pus recent în dezbatere publică pe site-ul  MMJS, prevede păstrarea valorii actuale a tichetelor de masă. Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are nevoie de publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, potrivit proiectului legislativ, valoarea unui tichet de masă se va păstra, adică va fi de 15,18 lei. În luna mai a acestui an, valoarea tichetelor de masă a fost majorată, dar nu substanțial, și anume cuantumul acestora a crescut de la 15,09 lei la 15,18 lei.

Tichetele de masă sunt, după cum stabilește Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, beneficii extra-salariale acordate de către angajatori salariaților “din cadrul societăților comerciale, regiilor autonome și din sectorul bugetar, precum și din cadrul unităților cooperatiste și al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă”.

Concret, tichetele de masă reprezintă o alocație individuală de hrană, iar costurile cu acestea sunt acoperite integral de către angajator, scrie avocatnet.ro.

sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ