Vești noi pentru șoferi! Ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei

235

Șoferii au parte de o veste bună din partea Guvernului. Acesta ar dori eliminarea supraaccizei, prețul benzinei și motorinei scăzând.

Până la finalul anului, benzina şi motorina s-ar putea ieftini. În Guvern se discută tot mai intens despre eliminarea supraacizei la carburanţi, iar la Ministerul Finanţelor se fac calcule pentru un astfel de proiect.

În prezent, la pompă, un litru de motorină costă 6 lei și 90 de bani, în vreme ce unul de benzină costă 5 lei și 88 de bani. Dacă se va elimina supraacciza, atunci vom plăti pentru un litru de motorină 5 lei și 77 de bani, în timp ce pentru un litru de benzină vom plăti 5 lei și 56 de bani.

La momentul actual, preţurile la pompă sunt cele mai mari din ultimii patru ani. Asta în condiţiile în care, anul trecut, în toamnă, un litru de motorină costa 4 lei şi 60 de bani. Scumpirea a venit tocmai după introducerea actualei supraaccize.

„Dacă dispare această supraacciză, care este uşor de colectat în sensul că este deja în preţ şi companiile petroliere trebuie să o verse mai departe, trebuie să ne aşteptăm la majorări de taxe în cunatum dublu faţă de cât reprezintă supraacciza.”, a declarat Radu Soviani, analist financiar, citat de Observator.

sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ