12.2 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Vești bune pentru sportivi din cluburile bănățene privind finanțarea publică! Vezi cine le întinde o mână de ajutor

Se anunță vremuri ceva mai bune pentru sportul din Banat și pentru cel românesc, în general, după ce Guvernul a adoptat unele modificări ale Legii educației fizice și sportului. Conform noilor modificări, 5% din bugetul autoritățiilor locale pot fi destinați pentru susținerea activității sportive.

Ordonanța de Urgență a Guvernului din ședința de joi are darul de a salva sportul românesc prin finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală. Sportivii își vor putea desfășura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, în care va fi stipulată valoarea drepturilor bănești aferente activității sportive prestate de către sportivul de performanță sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalitățile și termenele de plată.

O altă noutate constă în stabilirea unui plafon maximal de 5% din bugetul aprobat pentru autoritatea publică locală care poate fi alocat cheltuielilor structurii sportive cu activitatea sportivă, ca ordonator de credite aflat în subordinea unității administrativ-teritoriale.

”Reglementarea modului în care sunt finanțate activitățile sportive de către administrația publică locală era strict necesară, în contextul în care multe cluburi sportive, publice sau private, sunt în pragul falimentului. Suntem responsabili de viitorul sportului și trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a veni în sprijinul fiecărei activități sportive. Sportul și performanța sportivă sunt responsabilitatea noastră, a tuturor factorilor implicați, a întregii societăți. Aceste modificări ale legii 69/2000 sunt doar începutul reformei pe care îmi doresc să o implementez în sport, urmează legea sponsorizării activităților sportive și chiar o nouă lege a sportului, care să fie adaptată nevoilor actuale”, declară Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului.

Noul act normativ vine într-un moment greu pentru sportul din Timișoara. Cluburile locale au trecut aproape de colaps în anul 2016 după stoparea finanțării de către primării și Consiliile Județene. Pentru unle structuri s-au găsit variante, altele și-au oprit activitatea, iar pentru altele a început o lungă luptă de supraviețuire. Ultimul caz îl reprezintă ACS Poli, club încărcat de datorii ce aparține de Primăria Timișoara și CJT fără să mai primească vreun leu de aproape doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Poli Timișoara, amendată de FRF cu 10.000 de lei din cauza suporterilor

FRF a sancționat Poli Timișoara după jocul cu Phoenix Buziaș. Alb violeții au primit o amendă de 10.000 de lei de la Comisia de...

An aniversar, zi de sărbătoare la Teatrul „Merlin”

Așa cum a promis, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” sărbătorește lună de lună prin acțiuni culturale, dar și evenimente de anvergură cei 75...

Lucrări Aquatim

Citește și :