Veste uriașă pentru polițiști: se vor plăti orele suplimentare!

202

Ministrul de Interne a anunţat, luni, că MAI consideră necesară introducerea plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii din subordine, Carmen Dan precizând că, dacă amendamentele care prevăd acest lucru, sunt adoptate în Parlament, primele plăţi vor putea fi făcute în iulie 2018.

„Am mai avut discuții cu colegul meu, ministru al Justiției. O să vedeți că există o zonă susținută și sprijinită în plan parlamentar și aflată sub coordonarea ministerului Justiţiei. În perioada următoare se va discuta în Parlament OUG 92/2017 privind salarizarea personalului bugetar din fonduri publice. Am avut discuții cu președintele Camerei Deputaților pentru susținerea unor amendamente. Considerăm oportum ca intervențiile în zona salarizării MAI să vizeze introducerea posibilității salarizării orelor suplimentare, pentru polițiști și jandarmi. Deficitul de personal cu care ne confruntăm este de aproape 24.000 de angajați”, a declarat, luni seară, Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, în prezent, potrivit legii, orele suplimentare nu se compensează decât cu timp liber, iar de foarte multe ori, acest lucru este practic imposibil, din cauza deficitului de personal din structurile MAI. Carmen Dan a mai spus că, dacă respectivele amendamente vor fi promovate şi adoptate în Parlament, mecanismul ar putea funcţiona din luna aprilie, primele plăţi pentru orele suplimentare urmând a fi făcute în iulie 2018.

„Acordarea indemnizației de 10% pentru jandarmi care va intra în vigoare din luna aprilie 2018 și sper ca și acest amendament va fi susținut în Parlament”, a mai arătat Carmen Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ