Veste bună pentru timișorenii alergici: Guvernul se implică în eradicarea ambroziei

152

Timișorenii primesc o veste bună din partea Guvernului: a fost aprobată o hotărâre care impune măsuri pentru eradicarea ambroziei. La Timișoara, anul acesta, peste 150 de proprietari de terenuri au fost amendați pentru ca nu le-au curățat de planta care provoacă alergii.

Potrivit actului normativ, până în data de 5 iunie a fiecărui an, proprietarii de terenuri unde creste ambrozia trebuie să le curețe. Altfel riscă amenzi mari. Persoanele fizice primesc între 750 și 5.000 de lei, iar persoanele juridice de la 5.000 la 20.000 de lei.

Autoritățile locale au obligația să identifice anual toate terenurile cu probleme de pe raza localităților lor și să raporteze datele Guvernului.

„Verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri infestate cu buruiana ambrozia a dispoziţiilor din somaţie se realizează de către o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului, formată din specialişti desemnaţi din cadrul direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, comisariatelor judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu, direcţiilor judeţene de sănătate publică şi autorităţii publice locale pe a cărei rază teritorială se face controlul”, se arată în hotărârea de Guvern.

Anul acesta, la Timișoara, polițiștii locali au dat amenzi de 130.000 de lei celor care nu au smuls planta de pe terenurile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ