Veste bună pentru angajații din Banat și din țară! Durata minimă a concediului de odihnă crește semnificativ

4196

Senatorii din grupul parlamentar PNL au depus o modificare la legea din Codul Muncii care prevede durata minimă a concediului de odihnă. În prezent, orice angajat din România, indiferent că lucrează la Stat sau la privat beneficiază de minim 20 de zile lucrătoare scrie hotweek.ro.

Conform propunerii sus menţionate, durata minimă a concediului de odihnă ar urmă să crească la 25 de zile lucrătoare, dintre care una ar fi dedicată sărbătoririi zilei de naştere a angajatului.

Senatorii PNL motivează că această schimbare ar fi necesară, printre altele, în contextul în care mulţi angajaţi ai unor companii multinaţionale sau chiar instituţii publice lucrează în afară programului de muncă legal, uneori şi în timpul sărbătorilor legale sau religioase.

Studiile, spun ei, au arătat că, în ţara noastră, peste 70 % dintre angajaţii din mediul privat şi peste 40% dintre bugetari suferă fie de suprasolicitare la locul de muncă, fie de sindromul dependenţei de muncă, potrivit europafm.ro. Parlamentarii consideră, totodată, că angajaţii care au mai multe zile de concediu pe an sunt mai motivaţi să lucreze.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ