Vernisaj la 16 ani

222

Are 16 ani și se poate deja lăuda cu un prim vernisaj. Eveniment care a avut loc vineri, 24 august, la Spirit Cafe, Str. Mercy, Nr. 3 (prilej de a observa, cu bucurie, că s-a redeșteptat gustul pentru cafenelele literare, artistice etc.). Se numește Moldovan Rolland, are 16 ani și este elev în clasa a X-a a Liceului Waldorf, din Timișoara. Și, dacă ni se pare că vârsta e prea crudă pentru acest gen de pasiune, trebuie să știm că fotografiază, filmează, înregistrează și compilează de la vârsta de 7 ani. A câștigat și patru premii importante de profil, dintre care unul, anul trecut, la o competiție din Cehia.

De doi ani de zile are…o televiziune proprie, on line, intitulată Freidorf TV., unde invită personalități ale orașului Timișoara, dar și oameni simpli, locuitori ai orașului, să își spună istoria, păsurile, opiniile.

La Spirit cafe tânărul fotograf a propus o expoziție de 20 de imagini, cu un pronunțat caracter artistic, înrămate ca niște mici tablouri, instantanee cu tentă artistică din Timișoara, Cluj, și Grecia.

A vorbit, pentru început, Gina Dragomir, artist plastic, care a subliniat sensibilitatea exponatelor, precum și știința expunerii, a exploatării unghiurilor etc., elemente mai greu de presupus la un adolescent de 16 ani. Ineditul posturii tânărului fotograf a fost accentuat, în continuare, de către Răzvan Puriș, cameraman, care a evocat începuturile lui Rolland Moldovan în operatorie, filmografie etc., care s-a arătat extrem de pasionat de domeniu, de la bun început, cerând și parcurgând cu nesaț cărțile importante, de căpătâi.

Și, pentru a sugera cât mai aproape de adevăr atmosfera aparte de la Spirit cafe, din seara zilei de vineri, 24 august, trebuie să amintim că luările de cuvânt, prezentările, opiniile etc. au fost punctate și subliniate de…muzică. Au cântat Ana Maria Secheșan (14 ani, clasa a VIII-a, Liceul Grigore Moisil), The Fray – How to save a life, Gary Judes – Mad World și Alexandra Boroș (16 ani, Clasa a X-a, Liceul Ion Vidu), Birdy – Skinny Love. Voci delicate, puternice, distincte, care au contrbuit la întregirea unei atmosfere de artă la Spirit Cafe.

Cronicar

LĂSAȚI UN MESAJ