Verde pentru tăierea a sute de salcâmi pe un bulevard ultracentral din Timișoara

272

Prefectura Timiş a dat undă verde tăierii, de către Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara, a unui număr de 401 salcâmi de pe un bulevard ultracentral, după ce instituţiile de mediu au verificat situaţia şi au constatat că acei copaci sunt bolnavi şi pot prezenta un pericol pentru pietonii sau şoferii care circulă în zonă.

„Conform celor constate în timpul controlului, primăria ‘a executat lucrări de tăiere salcâmi din aliniamentul stradal existent pe bd. C.D. Loga’ la circa 50 de exemplare, din cele 401 exemplare cât a conţinut întregul aliniament. Pentru starea fitosanitară a unui eşantion de 100 de salcâmi de pe bd. C.D. Loga a fost prezentat un memoriu justificativ elaborat de specialişti din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, conform căruia un număr de 92 de exemplare au prezentat diverse semne de boală care impuneau tăierea – prezenţa în coroană a ramurilor moarte sau pe moarte, lăstari uscaţi, necrozaţi, scoarţă detaşată de trunchi, simptome de putrezire, lemnul trunchiului putred etc”, arată prefectul Eva Georgeta Andreaş, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Respectivul bulevard, care conectează catedrala – primăria – liceele C.D. Loga – Pedagogic „Carmen Sylva” – prefectura, este supranumit de timişoreni „bulevardul cu salcâmi”.

Primăria anunţase că în locul salcâmilor defrişaţi se vor planta imediat alţi arbori, din specii diferite sau tot salcâmi. În acelaşi sens s-a pronunţat la finalul controlului de pe teren şi Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariat Judeţean Timiş, dând termen de replantare data de 15 aprilie 2018. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ