Vela pierde cârma! PSD şi-a asigurat majoritatea în Caraş Severin

1894

PSD a luat tot ce a putut la Consiliul Județean Caraș-Severin, în condițiile în care liderul Ion Mocioalcă a anunțat vineri, în timpul atribuirii mandatelor de consilier județean, că alianța cu PMP și UNPR e practic bătută în cuie. În acest context, PSD va avea nu mai puțin de 18 voturi în CJ, față de cele 13 ale liberalilor.

Marele perdant pare, în aceste condiții, liberalul Marcel Vela, președintele PNL, care nu mai poate fi președinte al Consiliului Județean.

Sigur, dacă luăm în calcul faptul că se va vota după aritmetica prezentă. Votul este în fond secret și nu se știe exact ce va ieși, în definitiv, afirmă unii observatori mai atenți ai fenomenului politic. Cu toate acestea, e greu de crezut că PSD va mai scăpa această victorie.

Neoficial, viitor președinte al CJ Caraș-Severin ar putea fi Silviu Hurduzeu, 41 de ani, fost prefect al județului și fost secretar de stat. Pare-se că Ion Mocioalcă ca dori să candideze la toamnă, la parlament.

Mandatele celor de la PSD, PNL, UNPR și PMP au fost atribuite de judecătorul Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ