Vedeta politicii bucureștene, Clotilde Armand, a vizitat Timișoara-VIDEO

380

Acum, la finalul campaniei electorale, Uniunea Salvați România încearcă câteva concluzii și ultimele îndemnuri pentru o prezență cât mai masivă la vot. Candidata din vară la conducerea Primăriei Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a făcut o vizită în filiala din județul Timiș. Aici s-a întâlnit cu susținătorii partidului și a adus câteva precizări binevenite. Partidul va continua politica sa definită ca mișcare antisistem. USR va face o politică ce va schimba total clasa politică de până acum. Se caută doar oameni curați ce nu au fost până acum implicați în actul administrativ.

În viziunea vicepreședintei partidului, nimeni nu ar trebui să facă politică fără o meserie serioasă căutată pe piața muncii. Politica nu trebuie să fie în sine o meserie. După unul sau două mandate de funcție de reprezentare, oricine ar trebui să se întoarcă la meseria lui.

Armand nu se crede deloc politician deși face cu pasiune politică. A devenit în foarte scurt timp o adevărată vedetă, cu toate că nu și-a dorit acestă postură. Se crede doar un manager ce încearcă să reprezinte cât mai corect cetățenii ce i-au acordat încrederea de a fi consilier local la una dintre primăriile Capitalei. În ciuda ponderii partidelor mai mari în consiliu, USR a reușit impunerea mai multor măsuri proprii.

usr-clotilde-armand-4Chiar dacă în București oamenii au trecut deja de perioada de frică de a se afișa și de a lupta împotriva sistemului, la țară și în orașele mici încă se vede o reținere sau chiar frică de implicare în actul politic. Prin asta au multe de pierdut. Lucrurile trebuie să se schimbe, să se simtă liberi. Ar fi necesar să apară o clasă medie cât mai puternică, ce să nu fie dependentă mai cu seamă economic, de nimeni. În multe zone însă oamenii nu se implică și din lipsa mijloacelor de subzistență. Trebuie să se lupte împotriva corupției prin lupta împotriva sărăciei. Deoarece este dovedită legătura între acestea chiar și în țările mai avansate.

În privința alianțelor politice, Clotilde Armand se declară împotriva oricăror legături cel puțin în acestă etapă. USR îl va sprijini pe Dacian Cioloș la o funcție de prim-ministru. Se va discuta doar despre programe de guvernare și nu despre sprijinirea reciprocă a altor partide. Clotilde Armand nu candidează la alegerile parlamentare deoarece vrea să ducă la final madatul de consilier municipal de sector. Iar în privința unei funcții ministeriale militează pentru implicarea specialiștilor ce au ceva de oferit prin prisma experienței lor anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ