Vechea cetate a Timișoarei, construită din trandafiri, în sensul de la Piața Mărăști. Detalii despre aranjament

321
Spațiul verde din sensul giratoriu din Piața Mărăști prinde contur. Autoritățile promit că misteriorul aranjament care a contrariat trecătorii zilele acestea va fi, în final, superb și va arăta exact ca vechea cetate a Timișoarei.
Cetatea va fi redată peisagistic de mai mulți trandafiri care au fost aleși special deoarece cresc pe verticală.
”Ați putut vedea aranjamentul din insula acelei girații. Deși e foarte frumos deja, nu este nici pe departe atât de spectaculos cum va fi la primăvară când vor înflori trandafirii. Acei trandafiri cresc destul de uniform, pe verticală, și din ei vor deriva foarte mult ramificații, astfel încât toată zona acoperită de trandafiri va fi în floare. Ne-am gândit să plantăm trandafiri în cea zonă astfel încât să reproducem harta cetății Timișoara”, a declarat Nicolae Robu, primarul orașului.
Amenajarea suferă deja modificări, deși nu este gata. Totul pentru că edilul șef nu este mulțumit de ceea ce au făcut horticultorii.
”Nu am fost mulțumit de ce a ieșt și am cerut, astăzi (n.r. vineri), ca pietrișul alb pus în proeminențe să fie luat și în locul lui să se planteze trandafiri. Sunt convins că ce va rezulta va fi frumos și va avea aspectul de spațiu unitar. Tot ce este acolo va aduce în mod clar cu conturul cetății Timișoara”, transmite edilul șef.
Piața Mărăști a fost în șantier toată primăvara și vara pentru ca acum șoferii să circule pe 3 benzi.

LĂSAȚI UN MESAJ