Vasile Blaga a demisionat de la șefia PNL. UPDATE: Nu mai candidează în Timiș

181

Copreședintele PNL Vasile Blaga a demisionat, miercuri, de la șefia partidului și din funcția de șef de campanie pentru alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu, aflată la Paris, la audierea judecătorilor CEDO,  se întoarce de urgență în țară.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, pus miercuri sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA, conform antena3.ro.

UPDATE: Vasile Blaga nu mai candidează pentru un nou mandat de parlamentar conform unui anunț PNL.

În noul context, candidatura la alegerile parlamentare a lui Vasile Blaga, pe listele PNL, pare imposibilă. Potrivit criteriilor de integritate, adoptate de partid în decembrie 2015, dar neintroduse şi în Statul sau Codul Etic, este interzisă candidatura unei persoane aflată în arest preventiv sau sub control judiciar. În vizor sunt infracţiunile comise cu intenţie, dar şi faptele de corupţie, pentru acestea din urmă fiind suficientă începerea urmăririi penale, conform DIGI24.ro.

„În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, arată Vasile Blaga în comunicat.

„O să-mi dovedesc nevinovăția. Alte comentarii nu am de făcut pe tema asta”, a răspuns Vasile Blaga la întrebările jurnaliștilor privind acuzațiile din dosar.

Întrebat dacă își va da demisia de la conducerea partidului, Vasile Blaga a răspuns: „Vă rog să retineți că eu sunt garantul, respectorul statutului și a tuturor decizilor partidului. Voi acționa în consecință, nu vă faceți probleme.

El a adăugat că nu poate cere altor colegi să respecte statutul, dacă el nu îl respectă.

„Voi lua toate măsurile care se vor impune. Eu sunt primul care trebuie să respecte statutul”, a spus el.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a negat că ar fi luat comisioane din contracte, pentru partid.

Vasile Blaga era cap de listă al PNL Timiș la alegerile din 11 decembrie pentru Senat.

 

Citiți și:

PNL Timiş şi-a stabilit candidaţii pentru parlamentare. Vezi cine e cap de listă la Senat şi cine e la Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ