Vara care arde ,,vârful” puterii în PSD! Ce cărți are în mânecă actualul premier bănățean!

644

Președintele PSD Liviu Dragnea și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu au discutat mult în vederea remanierii guvernamentale, asta după ce au primit pe rând miniștrii în pelerinaj. Majoritatea s-au plâns de premierul Sorin Grindeanu, dar în urma discuțiilor s-a dovedit că există probleme și în ministere.

Surse din PSD au explicat că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o remaniere, dar nu atât de amplă pe cât s-a crezut inițial. Cel mai probabil doi sau trei miniștri vor fi schimbați, dar nu se va umbla în această vară la posturile cheie din Guvern.

Planul este unul cu bătaie pe termen mai lung. Dacă acum nu va fi o remaniere masivă, Liviu Dragnea vrea să-l scoată din joc pe Sorin Grindeanu și va forța mutarea întregului centru de operațiuni la partid, pentru că impresia generală în PSD este că Sorin Grindeanu a început să aibă o agendă separată față de cea a partidului.

Remanierea din luna iunie ar putea fi doar primul pas dintr-o strategie pe termen mai lung. Astfel, în toamnă lucrurile s-ar putea complica, iar premierul Sorin Grindeanu ar putea fi sacrificat și Guvernul înlocuit. Acest plan depinde foarte mult și de modul în care PSD își va juca cărțile în relația cu președintele Klaus Iohannis, pentru că liderii partidului nu doresc să-i dea acestuia șansa de a intra în jocul politic la desemnarea noului premier.

Surse politice convergente au precizat că acesta ar fi planul gândit Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar este doar una dintre variantele luate în considerare.

Acest plan a fost conceput din cauza contextului politic neprielnic. Ar fi foarte greu de explicat public de ce este schimbat un Guvern care a livrat o creștere economică foarte bună, asta deși în spatele ușilor închise se vorbește tot mai mult despre faptul că Sorin Grindeanu sabotează programul de guvernare al PSD.

Cu premierul Grindeanu pe făraș, vara politică se anunță extrem de interesantă, pentru că acesta nu pare dispus să cedeze fără luptă, iar în interiorul PSD nu toți sunt de acord cu Liviu Dragnea.

Printre puținele ”cărți” pe care le mai are la îndemână premierul provenit din Banat sunt cele privind buna guvernare, însă deocamdată, la acest capitol, situația nu e deloc roză, dar și atragerea în cercul său de putere a unor lideri județeni ai partidului, sătui de manierele levantine de conducere ale teleormăneanului Dragnea.

Însă, din păcate pentru el, Dragnea pare a controla încă destul de solid activul de partid, astfel încât, până la a-l ”curăța” Justiția, așa cum așteaptă gruparea din jurul lui Grindeanu, are destul timp pentru a se debarasa de premier și de apropiații acestuia de la guvern!

LĂSAȚI UN MESAJ