Vânătoare de ”câini” la Timişoara!

117

Campioana a executat-o cu o victorie clară pe Dinamo București, un 31-0, în penultima rundă a turului Superligii Naționale de rugby. În ciuda succesului categoric, Saracens rămâne cu picioarele pe pământ: ”nu am făcut cel mai bun joc, am făcut destule greșeli”.

Văzută ca una dintre echipele incomode ale campionatului, Dinamo nu a pus probleme bănățenilor în meciul direct din Superligă. Roș-negrii au triumfat cu 31-0 (17-0) într-o partidă dominată de la un capăt la altul de timișoreni. Oaspeții au avut cea mai bună perioadă de joc în intervalul minutelor 50-60 când avut dublă superioritate numerică, dar nici chiar așa nu au reușit să depășească defensiva lui Saracens.

Băieții conduși de Grainger Heikell au început bine, cu un eseu semnat de Ianuș în primele minute, iar până la pauză Fercu, la colț, și căpitanul Rus, la centru, au mai semnat câte o încercare. Doar ultima a fost transformată de Calafeteanu pentru scorul pauzei 17-0.

Muștruluiți serios cu apelative colorate de propriul antrenor la pauză, dinamoviștii au încercat să joace altceva în debutul părții secunde și după câteva minute de presiune au obținut două eliminări la Pungea și Rus. Minutele de dublă superioritate nu au adus niciun rezultat pe tabelă, ba din contră, în 14 contra 15 Saracens a marcat eseul cu numărul patru prin sud-africanul Jody Rose. Calafeteanu a transformat iar imediat după repunerea balonului în joc mingea a ajuns rapid la Conache, fundașul gazdelor oprindu-se doar în terenul de țintă. A transformat același Calafeteanu, stabilind scorul final 31-0.

Roș-negrii s-au declarat nu în totalitate mulțumiți după victoria ce le aduce cinci puncte și le întărește locul doi în Superligă înaintea ultimei runde din tur, cea de la Iași. ”Din nou am alternat minutele bune de joc cu unele greșeli și momente în care nu am luat cele mai bune soluții. Mai avem de muncit și mai avem timp până la meciurile din cupele europene. Apărarea a funcționat foarte bine azi. Dinamo nu ne-a pus probleme deosebite, noi ne-am îngreunat sarcina”, a punctat la final căpitanul Vasile Rus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ