Vama Nădlac II, curățată de DRDP Timișoara

47

 

Utilaje ale DRDP Timișoara au fost redirecționate în vama Nădlac II unde fac igienizare. Operațiunea vine în contextul pandemiei cu coronavirus. Vă amintim că de joi seara, prin acest punct de trecere a frontierei pot trece doar trasportatorii de marfă.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 23.600 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 14.400 pe sensul de intrare şi 9.200 pe cel de ieşire din ţară şi peste 16.900 mijloace de transport, dintre care aproximativ 9.200 pe sensul de intrare și 7.700 pe sensul de ieșire din țară.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria, prin P.T.F. Nadlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară aproximativ 5.000 de persoane şi 2.400 de mijloace de transport. S-a lucrat la capacitatea maxima permisa de infrastructura punctului de trecere, fiind deschise 6 artere de control pentru autoturisme și 6 artere pentru automarfare.

LĂSAȚI UN MESAJ