Valoarea voucherelor de vacanță crește la 2.000 de lei. Condiția pentru a beneficia de ele

140

Veste bună, în special pentru angajaţii de la stat. Creşte valoarea voucherelor de vacanţă la peste 2.000 de lei, cu o condiţie, să fie folosite în extrasezon. Dacă voucherele sunt folosite în restul anului, rămân la valoarea de 1450 de lei.

Măsura este anunţată de Ministerul Turismului, care îşi propune printre altele, să mai reducă din aglomeraţia din toiul verii.

Pentru că cei care au primit vouchere de vacanţă au umplut litoralul şi staţiunile de munte, în special în iulie şi august, oficialii din turism vor ca bugetarii să fie încurajaţi să călătorească şi în restul anului. Cu alte cuvinte, cei care îşi vor lua concediu în aprilie, mai, octombrie sau noiembrie, vor beneficia de 2.080 de lei şi nu de 1.450 de lei, ca până acum.

În plus, voucherele vor fi acordate exclusiv în format electronic. Toți beneficiarii de vouchere ar urma să primească aşadar astfel de carduri de vacanţă. Arată ca orice card bancar şi se poate plăti la cazare chiar şi contactless. Singura condiţie este ca POS-ul să accepte astfel de carduri. Ele există pe piaţă deja de doi ani. Însă din totalul celor care au primit tichete de vacanţă anul acesta, doar 16% le-au primit în acest format.

Numărul beneficiarilor de vouchere a crescut considerabil anul acesta. Dacă în 2018 au fost acordate tichete de peste 1 miliard de lei, în primele 6 luni ale acestui an valoarea totală a ajuns deja la 950 de milioane de lei.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ