Val de caniculă „fără precedent” în Europa. Meteorologii anunță temperaturi de 40 de grade

340

Europa se va confrunta săptămâna viitoare cu un val de căldură „excepțională” prin precocitate și intensitate, fiind anunțate temperaturi de 40 de grade în timpul zilei și 25 de grade pe timpul nopții.

Un val de aer cald provenind din Maghreb şi Peninsula Iberică va determina o creștere a temperaturilor încă din acest weekend pe continentul european, din Marea Britanie până în Grecia şi din Spania până în Belgia.

În Germania, temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius marți, apoi 38 de grade Celsius miercuri. Un cod galben a fost emis în Spania de Agenția publică de meteorologie pentru duminică în mai multe provincii din nordul țării, unde temperaturile vor depăși pragul de 36 de grade Celsius.  Belgia, care a emis un avertisment de „căldură puternică”, prevede „valori maximale de până la 34 sau 35 de grade” în aceleași zile, potrivit Institutului Regal de Meteorologie. Elveția se așteaptă şi ea la „temperaturi caniculare săptămâna viitoare: până la 36 de grade marți şi 37 de grade miercuri”, potrivit MeteoSuisse. Meteorologii din Marea Britanie s-au declarat deosebit de îngrijorați din cauza „furtunilor violente” prognozate, pentru care a fost emis un avertisment ce va rămâne în vigoare de duminică până marți. Grecia se va număra printre țările cele mai afectate, cu temperaturi care vor urca până la 39 de grade Celsius începând din acest weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ