Trenuri blocate după o deraiere, pasagerii care veneau spre Timișoara, mutați în vehicule

63

Circulația feroviară pe o linie din Caraș-Severin este blocată, după ce vagonul unui tren marfar a deraiat. Asta face ca și trenul de călători București – Timișoara să fie afectat. Pentru ca oamenii să ajungă la destinație, CFR a a pus la dispoziția lor alte mijloace tehnice.

”Circulaţia feroviară este închisă la această oră între staţiile Valea Cernei – Topleţ, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ.

Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei – Băile Herculane. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Timişoara. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului”, transmite CFR.

Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului, urmând apoi ca personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.
UPDATE: Trenul deraiat este unul de marfă încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi și gaze lichefiate. Vagonul deraiat nu este răsturnat, doar sărit de pe șine. În urma incidentului nu s-au produs fisuri sau spărturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ