Va urma o scădere semnificativă a valorilor termice în Banat

186

După vremea călduroasă din primele trei zile ale intervalului de prognoză 11 – 24 IULIE 2016, în zona Banatului, caniculară în orele amiezii mai ales în zona de câmpie a regiunii, va urma o scădere semnificativă a valorilor termice, până la o medie regională de 24 de grade a maximelor diurne și de aproximativ 12 grade a minimelor nocturne – valori mult mai scăzute decât cele climatologic specifice mijlocului lunii iulie, informează Administrația Națională de Meteorologie.
Dar, începând din data de 18 iulie, vremea se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 20 – 24 iulie se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 30…32 de grade şi minime de 16…18 grade.
În perioada 14 – 17 iulie, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se vor acumula cantități de apă însemnate.
În restul intervalului de prognoză, doar sporadic și pe spații restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată, cu o probabilitate ceva mai mare de apariție spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

LĂSAȚI UN MESAJ