Va scăpa Timişoara vreodată de oamenii străzii? Zeci de cerşetori, depistaţi pe străzile urbei

173
Că Timişoara este împânzită de cerşetori nu este nimic nou. Şi, desi poliţiştii locali îi caută zilnic, nu reuşesc să stopeze fenomenul. După ce sunt prinşi, aceștia revin pe străzi. Nu îşi plătesc amenzile şi nici nu părăsesc oraşul, cei mai mulţi cerşetori nefiind din Timişoara.

În weekendul care a trecut au fost depistate 21 de persoane care cerşeau pe străzi.

“Printre cei găsiți în stradă s-a aflat și un minor de 16 ani care a fost predat la centrul de pe str. I. Slavici, adulții fiind predați la centrul social de pe str. Telegrafului. Cei în cauză au fost depistați în zona centrală, dar și în cartiere, în zone precum Piața Victoriei, Piața Libertății, Bdul L. Rebreanu la intersecția cu C. Brâncoveanu, Calea Aradului cu Amurgului, Telegrafului cu M. Kogălniceanu, Bdul Gen. Dragalina, V. Babeș, Circumvalațiunii, Parcul Petofi Șandor. Persoanele surprinse pe străzile orașului care fac parte din categoria cerșetorilor sau a oamenilor străzii sunt preluate de polițiștii locali, aduse la sediul Poliției Locale unde sunt identificate și li se întocmesc fișe, fiind introduse în baza de date, după care sunt predate serviciilor sociale cu scopul de a fi reintegrate”, transmit poliţiştii.

Zonele cele mai frecventate de oamenii străzii sunt în preajma Gării de Nord şi în Piaţa Timişoara 700. Cel puţin în zona gării, locutorii se plâng că noapte de noapte cerşetorii se adună pe lângă blocuri, fac mizerie şi gălăgie. De exemplu, proprietarii unei frizerii spun că unitatea a fost spartă şi vandalizată de cei care nu au casă şi s-au aciuat pe lângă Gara de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ