Va salva tehnologia Timișoara de nămeți ? O nouă propunere ,,fantasy” a primăriei Timișoara

177

Deszăpezirea în Timişoara se va face din sezonul rece următor pe baza tehnologiilor IT, care le vor facilita administraţiei locale şi populaţiei municipiului posibilitatea de a urmări dacă firmele ce vor fi contractate îşi vor îndeplini conştiincios sarcinile sau nu, a spus, vineri, primarul.

Primarul Timişoarei a afirmat că, până în luna aprilie, municipalitatea este obligată să lucreze cu firme în baza unui contract semnat de administraţia Ciuhandu, care nu cuprinde decât 300 din totalul celor 1.200 de străzi pe care trebuia să se intervină în situaţii de deszăpezire.

‘Pregătim caietul de sarcini pentru noul contract şi vom avea cu totul alte exigenţe, pornind de la faptul că toate străzile vor fi prinse în contract, pentru că toţi cetăţenii au dreptul să beneficieze de serviciile de deszăpezire’, a declarat primarul Timișoarei.El a subliniat că municipalitatea le va cere firmelor să aibă utilaje de toate gabaritele, inclusiv de dimensiuni mici, care să poată pătrunde pe toate străzile, dar şi un sistem de monitorizare computerizată.

‘Vrem ca oricine să poată vedea tot procesul de deszăpezire, câte utilaje sunt pe stradă, cu ce viteză se mişcă, dacă au lama ridicată sau nu, de câte ori trece pe un traseu, iar dacă nu au lama lăsată, să explice motivul. Traseele şi acţiunea utilajelor vor fi marcate prin culori diferite, în funcţie de numărul prezenţei pe acele sectoare a firmelor’, a spus primarul Timişoarei.

Sursă: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ