Vă interesează cum va arăta Sala Capitol după reabilitare? Sindicatul filarmonicii vă cheamă la dezbatere

108

Timișorenii interesați de cum va artă Sala Capitol după reabilitare sunt chemați la o dezbatere pe marginea proiectului. Muzicienii din sindicatul instituției de cultură sunt cei care organizează discuțiile.

”Sindicatul Filarmonicii ”Banatul” anunță că în data de 06.11.2019, la ora 17:00, în Sala Mare a Filarmonicii ”Banatul”, va avea loc o dezbatere publică, la care invităm pe oricine este interesat să participe la aceste discuții privind viața culturală a viitoarei capitale culturale, și nu numai. Având în vedere informațiile diverse și controversate apărute în spațiul public cu privire la reabilitarea clădirii Capitol, a spațiilor adiacente, precum și a aprobărilor necesare și a bugetului nejustificat alocat acestor proiecte, ne-am bucura dacă ați da curs acestei invitații. Orice persoană preocupată de aceste aspecte și interesată de a participa este așteptată cu interes”, anunță sindicatul.

Vă amintim că proiectul de reabilitare, la o valoare de peste 114 milioane de lei, a fost aprobat. Direcția de Cultură Timiș a decis să elimine toate elementele din sticlă, apărute inițial în proiectare. „Se menţine tot ceea ce este tipic pentru clădirea actuală, pe care trebuie să o păstrăm, la care se adaugă construcţii din sticlă care nu schimbă aspectul, dar asigură crearea unui spaţiu interior mult mai mare decât cel actual. Vom avea un foaier generos, foarte frumos şi foarte funcţional. În sala mare se va schimba totul, inclusiv instalaţia de climatizare pentru a avea o sală spaţioasă, cu acustică foarte bună”, a explicat, la lansarea proiectului, Nicolae Robu.

Edilul a detaliat că în grădina de vară va fi şi o cafenea, dar şi un spaţiu acoperit, care va putea fi folosit nu doar în perioada estivală. Se va crea o mare sală de spectacol concepută cu foarte multă sticlă în exterior, pentru a nu obtura spaţiul, iar copertina se va putea retrage automat, pentru a putea crea şi atmosfera de spectacol în aer liber. Pe partea exterioară, proiectul prevedea amenajarea mai multor mici magazine culturale, de unde să se poată achiziţiona tablouri, artizanat, CD-uri cu muzică, hărţi şi ilustrate cu Timişoara, bilete ale unor agenţii de turism, librării, anticariate, ziare şi reviste, instrumente muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ