Va curge apă tulbure în Recaș

54

Apa de la robinetele locuitorilor din orașul Recaș va curge, dar tulbure. Cel puțin câteva zile, abonații Aquatim se vor trezi cu apă maronie când vor deschide robinetele pentru că se efectuează lucrări la rețea.

Este vorba despre spălarea conductelor de apă, o operațiune necesară și regulată pentru a asigura apă potabilă oamenilor.

„În perioada 13 iulie–17 august a.c. rețeaua de distribuție a apei din Recaș va fi spălată zilnic, cu un amestec de apă și aer sub presiune, cu utilaje speciale. Acest program special de spălare a conductelor urmărește eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora, rezultatul fiind îmbunătățirea calității apei din rețeaua de distribuție”, transmite Aquatim.

Spălările vor avea loc zilnic, de luni până vineri, între orele 9 și 17, și va acoperi curățarea unui tronson de circa 1-1,5 km, în fiecare zi, în funcție de gradul de colmatare. Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apă din Recaș în anul 2010.

Apa de la robinetele consumatorilor provine din foraje și este potabilizată în stația de tratare, pusă în funcțiune în 2017. Lungimea rețelei de distribuție este de 26 km.

LĂSAȚI UN MESAJ