Va avea PNL doi viceprimari în Timișoara? Greu de crezut că USR Plus va accepta o astfel de variantă

282

Nimeni nu credea cu adevărat, în urmă cu două săptămâni, că negocierile pentru majoritățile în consiliile nou alese vor fi ușoare.

Ficecare dintre părți ar vrea să-și adjudece o felie cât mai consistentă din acea majoritate fragilă.

Dacă locurile în consilii sunt stabilite în urma scrutinului, mai greu este cu alegerea (desemnarea) liderilor cu rol de adjuncți.

Peste câteva zile vor începe târguielile (sau poate tânguielile?) pentru aceste posturi. Liberalii cred că dânșii au câștigat alegerile.

Cei de la USR PLUS cred că, de fapt, ei sunt câștigătorii. Din această diferență de opinie vor trebui să iasă la rampă cei doi viceprimari ai municipiului. Alin Nica ar dori ca ambii viceprimari să fie liberali.

Colegii de CL ar vrea un astfel de loc pentru gruparea USR PLUS, așa cum au stabilit înainte de începerea campaniei (chiar dacă acum sunt o singură formațiune).

Sigur că opiniile divergente nu vor zdruncina năprasnic prietenia ,,seculară” dintre cele două partide. Dar nici prea zâmbitori nu vor părăsi negocierile șefii acestora.

Echipele de politicieni care vor negocia formula de administrare sunt deja formate, dar se mai așteaptă revenirea din izolare a lui Dominic Fritz.

„Ar fi trebuit să luăm o decizie în ședința de ieri, dar neavând toate informațiile am amânat această decizie. Voi face o propunere de președinte și de șef de birou politic. Eu nu cunosc organizația și am vrut să văd cine s-a implicat în alegeri, cum putem să revigorăm filiala. Nu am avut toate informațiile. Pentru președintele organizației Timișoara, am în vedere ca acesta să fie un om cu notorietate, care să aducă un plus organizației, să aibă experiență administrativă sau să o poată dobândi. Voi decide dacă persoana propusă ca viceprimar ar trebui să ocupe și funcția de președinte sau nu. Nu am nicio persoană stabilită, nu m-am hotărât încă. Dacă ar fi diferită această persoană ar fi doi poli de putere, avantajele sunt că, astfel, ar putea să mobilizeze mai mulți membri. Vom analiza în interior și vom veni cu propuneri. Termenul e săptămâna viitoare. Trebuie să dăm biroul politic și președintele, dar și lista parlamentarilor săptămâna viitoare”, explică situația existentă acum președintele interimar al liberalilor, Alin Nica. Iar pentru Consiliul Județean Timiș situația este, încă, incertă.

Din jocul strategic al celor două consilii (județean și municipal) va rezulta și felul în care se vor aborda alegerile parlamentare.

Dar pretențiile sunt deja conturate, mai exact Nica speră că PNL Timiș va câștiga șase sau chiar șapte locuri pentru liberalii timișoreni, din care doi vor fi senatori.

„Pentru Consiliul Județean îmi doresc o alianță care să nu fie la limită, ci una puternică și largă. Dar, deocamdată, ne gândim la partenerul cel mai aproape de noi, USR PLUS. La Timișoara intenționăm să avem doi viceprimari. Dar toate acestea le vom discuta în cursul negocierilor”, a mai adăugat Alin Nica.

1 COMENTARIU

  1. 2 viceprimari?! Ce glumă proastă… Pai daca USR se supara, face majoritate cu PRO România (ca tot negocia Barna cu Ponta acu 2 ani), si v-a facut MAT!

LĂSAȚI UN MESAJ