UVT, în top 500 mondial pe specializări, cu două domenii. Despre ce este vorba

819

Motive de mândrie pentru reprezentanții Universității de Vest din Timișoara. Astăzi a fost lansată ediția 2016 a clasamentului mondial al universităților în funcție de domeniu, iar UVT se află în top, alături de alte trei instituții de învățământ superior din România.

Astfel, UVT și-a consolidat poziția în clasamentul mondial  al celor 500 de universități realizat de QS Quacquarelli Symonds cu domeniul Limbi Moderne, care se poziționează în intervalul 151 – 200. De asemenea, pentru prima dată în topul celor 500 de universități, UVT este reprezentată și de domeniul Informatică, unde se poziționează în intervalul 401-500. În prezent, UVT și Universitatea Babeș-Bolyai sunt singurele din țară situate în clasament cu specializarea Informatică.

În clasament sunt prezente doar patru universități din România: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (un domeniu), Universitatea Babeș-Bolyai (trei domenii), Universitatea din București (cinci domenii), Universitatea de Vest din Timișoara (două domenii), membre ale Consorțiul Universitaria la nivel național.

Clasamentul este un bun indicator al nivelului nostru pe plan internațional, dar și național. Trebuie constatat că din cele 100 de universități românești, doar patru reușesc să se poziționeze în mod constant în rândul celor mai bune din lume și, foarte important, reușesc să și crească prin îmbunătățirea continuă a ofertelor educaționale. Important este că topul folosește indicatori indiscutabili care măsoară calitatea resursei umane, dar și a produsului final, fie că vorbim de lucrările științifice sau de absolvenții noștri”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ