UVT Agroland poate inaugura primăvara promovărilor

82

Primăvara acestui an poate fi primăvara promovărilor pentru sportul timișorean. Patru cluburi locale au șansa de a urca în prima ligă, în discuție fiind vorba de baschet și volei. Fetele de la UVT Agroland deschid seria în acest week-end cu turneul ce îl organizează la Timișoara.

UVT Agroland Timișoara vrea să își valorifice șansa uriașă de a urca în premieră în Divizia A1 la volei feminin. Fetele antrenate de Bogdan Paul au dominat sezonul în seria vestică din eșalonul secund și au ajuns în fața meciurilor care contează cel mai mult: cele ale promovării. Turneul Final Four se desfășoară în acest sfârșit de săptămână chiar în sala Constantin Jude în organizarea bănățencelor.

Între 12 și 14 mai, UVT Agroland, Universitatea Cluj, Rapid București și CSM Focșani își vor disputa cele două locuri disponibile la acest baraj de promovare. Programul turneului se stabilește la ședința tehnică de joi, cert este că sistemul de desfășurare este tip campionat. Studentele sunt doar primele ce intră în barajul de promovare pentru că, ca niciodată, primăvara se anunță extrem de interesantă pentru sportul timișorean.

Alte trei cluburi își vor juca șansa de a ajunge în elită în perioada următoare. CSU UVT Timișoara este calificată în turneul de promovare masculin la volei programat în 19-21 mai. Prezenți pentru a șaptea oară în ultimii 8 ani la turneul de baraj, băieții lui Sorin Grădinaru trebuie să depășească pe Dinamo București, CSM Suceava și CSȘ CNE Baia Mare pentru a reveni în A1.

La sfârștiul lunii va veni rândul baschetbaliștilor să trecă prin emoțiile barajelor. Fetele de la SCM Timișoara și băieții de la BC Timba și-au asigurat prezența în baraj chiar dacă mai sunt de disputat meciuri din faza semifinală.

Așadar în cel mai optimist scenariu din toamnă Timișoara va avea patru noi prim-divizionare.

LĂSAȚI UN MESAJ