Utilaj care umple singur sacii cu nisip şi ambulanţe pentru salvatorii din Timiş-VIDEO

441

Munca paramedicilor şi a pompierilor din judeţul Timiş a devenit mai uşoară. Consiliul Judeţean Timiş a investit în achiziţionarea de noi echipamente şi maşini pentru Serviciul de Ambulanţă Timiş şi ISU Banat.

Pompierii au primit un utilaj care umple singur sacii cu nisip. Astfel, la inundaţii, pompierii nu vor mai pierde timp şi energie pentru a umple cu lopata sacii cu nisip. De asemenea, la ISU Banat au ajuns şi două noi ambulanţe SMURD.

„Câştigăm foarte mult în ceea ce înseamnă eforturile depuse de personalul inspectoratului într-o situaţie de urgenţă generată de inundaţii. Utilajul se amplasează pe malul sau lângă zona afectată, iar transportul nisipului se face prin mijloace mecanizate. În privinţa celor două ambulanţe SMURD care sunt de ultima generaţie şi cele mai moderne din ţară, cu acestea vom putea deschide un nou punct de lucru, la Topolovăţu Mare, cu acces la autostrada A1 şi una va deservi punctul de lucru de la Giroc”, a declarat Lucian Mihoc, inspectorul şef al ISU Banat.

Nici Serviciul de Ambunaţă Timiş nu a fost lăsat pe din afară. Paramedicii au de acum două noi ambulanţe pentru intervenţii. Acestea sunt cele mai moderne din ţară şi au toate dotările necesare salvării de vieţi.

„Am achiziţionat un încărcător de nisip care nu există la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, este o premieră pe ţară. Aţi văzut şi un încărcător pentru transport autopompe şi transport generator. Un singur om le încarcă şi le transportă la locul evenimentului. Îmi pare rău că nu a ajuns şi ultima investiţie, şi cea mai mare, e vorba de scara cu înălţimea de 70 de metri. Astăzi intră în ţară şi în câteva zile se omologhează”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Investiţia Consiliului Judeţean Timiş se ridică la 2 milioane de lei. următoarea achiziţăie este utilajul cu scara care poate ajunge până la 70 de metri înălţime.

LĂSAȚI UN MESAJ